Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10400.22/4024
Título: Control of baker’s yeast fermentation: PID and fuzzy algorithms
Autor: Machado, Carlos
Gomes, Pedro
Soares, Rui
Pereira, Sílvia
Soares, Filomena
Palavras-chave: Baker’s yeast fermentation
PID control
Fuzzy control
Data: 2001
Editora: IEEE
Relatório da Série N.º: Industrial Electronics Society;
Resumo: A MATLAB/SIMULINK-based simulator was employed for studies concerning the control of baker’s yeast fed-batch fermentation. Four control algorithms were implemented and compared: the classical PID control, two discrete versions- modified velocity and position algorithms, and a fuzzy law. The simulation package was seen to be an efficient tool for the simulation and tests of control strategies of the nonlinear process.
Peer review: yes
URI: http://hdl.handle.net/10400.22/4024
ISBN: 0-7803-7108-9
Versão do Editor: http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?arnumber=976712
Aparece nas colecções:ESTGF - INF - Comunicações em Eventos Científicos

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